Istraživanje o povećanju količine kisika

Istraživanje o povećanju količine kisika

Istraživanje o povećanju količine kisika rađeno je prvi puta 2003. godine, a proveo ga je Dr. Lawrence A. Lavery profesor odjela za ortopedsku kirurgiju i rehabilitaciju Medicinskog centra sveučilišta Loyola i doktor u Bolnici za veterane u Chicagu. Istraživanje je rađeno na rukama i nogama dijabetičara koji su pola njih nosili proizvode od Cellianta ,a druga polovica iste takve proizvode ali koji nisu sadržavali Celliant i to u trajanju od 1 sata. Doktor je u zaključku svojega rada konstatirao sljedeće: “Povećanje količine kisika od 8-14% koje smo postigli ovim istraživanjem pojačava cirkulaciju dovoljno da poboljša zarastanje rana i eliminira bol u nogama uzrokovan aterosklerozom i ostalim poremećajima u cirkulaciji.“

Dr. Lawrence dokazao je da ovaj materijal izuzetno pomaže kod ublažavanja bolova koji nastaju kod slabo zarastajućih čireva donjih ekstremiteta (najčešće se pojavljuju kod dijabetičara), ublažava bolove lokomotornog sustava te bolove u zglobovima koji se javljaju zbog artritisa.

Dr. Graham M. McClue Ph.D. zadužen za znanstvene projekte u tvrtci Hyperbaric Treatment & Trening services Ltd. iz Texasa proveo je novo istraživanje o povećanju količine kisika u koži 2008.godine. Dokazano je da je u roku od samo jednog sata upotrebe tkanine s Celliantom količina kisika u koži narasla od 10 do 24% ovisno o organizmu pacijenta.