Petak, 02 Prosinac 2022 12:24

Sigurnost i privatnost

PRAVILA PRIVATNOSTI


Politika privatnosti i Politika kolačića


Procretaio health j.d.o.o. posvećuje veliku važnost zaštiti osobnih podataka naših korisnika. Politika zaštite privatnosti uređuje način postupanja s informacijama koje 24sata d.o.o. obrađuje odnosno prikuplja kad se posjete naše internet stranice. Obrada osobnih podataka temelji se na jednoj od zakonitih osnova obrade.
Ovom politikom o privatnosti objašnjavamo kada i zašto prikupljamo osobne podatke prilikom vaše posjete našem web shopu, kako ih upotrebljavamo i kako pazimo na njihovu sigurnost.
Korištenjem naše web stranice, suglasni ste s korištenjem vaših osobnih podataka u skladu s ovom politikom o privatnosti.
Ukoliko imate bilo kakvih upita vezanih uz našu politiku o privatnosti slobodno nas kontaktirajte na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

KAKO SKUPLJAMO INFORMACIJE O VAMA


Prilikom vaše registracije na našem web shopu, te prilikom obavljene kupnje proizvoda u svrhu dostave naručenih proizvoda, kao i ukoliko se registrirate da bi primali naše obavijesti o novitetima u web shopu.
Ukoliko želite ostaviti osobne podatke druge osobe na našem web shopu, morate dobiti suglasnost te osobe o istom, te ju također obavijesti o načinu korištenja njezinih osobnih podataka u skladu s ovom politikom.

 

KOJE INFORMACIJE SKUPLJAMO O VAMA I KAKO IH KORISTIMO


Osobne podatke koje skupljamo o vama sadrže vaše ime i prezime, adresu (naziv ulice, grad, poštanski broj), e – mail adresu, te broj telefona ili mobitela.
Korištenjem WEB stranice, također nam prilikom posjete ostavljate podatke o vašoj IP adresi.
Vaše podatke možemo upotrijebiti prilikom realizacije narudžbe proizvoda koju ste napravili, te prilikom slanja obavijesti, novosti i/ili priopćenja vezano uz rad web shopa, te proizvoda koje nudimo.
Ukoliko nas kontaktirate pisanim putem (poštom ili mailom) možemo voditi evidenciju o tom dopisivanju.
Redovito pregledavamo razdoblje čuvanja osobnih podataka. Zakonski smo dužni čuvati određene podatke u svrhu rješavanja reklamacija ili prigovora upućenih s vaše strane, te ćemo vaše osobne podatke zadržati u našem sustavu najduže koliko je to potrebno za određenu aktivnost.

 

TKO IMA PRISTUP VAŠIM PODACIMA

 

Ne prodajemo, iznajmljujemo ili dijelimo podatke koje imamo o vama s trećim stranama u svrhu marketinga.
Vaše podatke možemo proslijediti trećoj strani - pružateljima usluga dostave čije usluge koristimo, radi realizacije narudžbe koju ste napravili u našem web shopu.
Za izvršenje usluga dostave koristimo usluge tvrtke HP EXPRESS i OVERSEAS TRADE CO. LTD. d.o.o. te s njima imamo sklopljen Ugovor o poslovnoj suradnji.
Prilikom upotrebe usluga treće strane – pružatelja usluge dostave, otkrivamo samo one osobne podatke koji su potrebni za pružanje usluge dostave i s njima imamo sklopljen Ugovor o zaštiti privatnosti koji zahtijeva od njih da čuvaju vaše podatke i da ga ne upotrebljavaju za vlastite potrebe za izravnim marketingom, već samo u svrhu za koju smo im rekli da ju koriste.
Možemo prenijeti Vaše osobne podatke trećoj strani i ako nas na to obvezuju zakonske i pravne regulative, ako dođe do prodaje nekog ili svega našeg poslovanja i imovine trećoj strani ili kao dio bilo kojeg restrukturiranja ili reorganizacije poslovanja ili ako imamo dužnost otkrivanja ili dijeljenja vaših osobnih podataka u skladu sa zakonskim obvezama, te kao bi morali provesti zaštitu prava, imovine ili sigurnosti naših korisnika. Međutim, poduzet ćemo sve moguće korake s ciljem osiguranja zaštite vaših prava na privatnost u skladu sa ovim Politikama privatnosti.
Budite uvjereni da nećemo objavljivati vaše osobne podatke trećim stranama s kojima nemamo blisku suradnju, kako bi ih mogli koristiti za vlastite potrebe u svrhu direktnog marketing, osim ako to niste vi izričito zatražili ili smo to dužni učiniti zbog poštivanja zakona, primjerice, dostava sudskog naloga ili u svrhu sprečavanja prijevare ili drugog zločina.
Vaši osobni podaci se mogu spremati na platformi pružatelja hosting usluga tvrtke OVH.

 

VAŠA PRAVA


Vaša je dužnost da nas obavijestite o promjenama vaših osobnih podataka, te zatražite ispravak netočnih podataka ili nadopunu nepotpunih osobnih podataka.
Važno je da su vaši osobni podaci koje ste nam dali točni i aktualni. Obavijestite nas ako se vaši osobni podaci mijenjaju tijekom vašeg ugovornog odnosa s nama.
Vaša prava u vezi s osobnim podacima u određenim okolnostima su zakonski određena.
U nastavku možete pogledati sažetak prava koja imate vezano uz osobne podatke.
Napominjemo da vaša prava mogu biti ograničena i podložna ograničenjima u određenim situacijama:
• Pravo na pristup vašim osobnim podacima (obično poznat kao "zahtjev za pristup podacima") – omogućuje vam primite od nas potvrdu sa informacijama o osobnim podacima koje imamo o vama, kopiju osobnih podataka koje obrađujemo, te na koji način ih obrađujemo.
• Pravo na ispravak osobnih podataka koje držimo o vama – omogućuje Vam da zatražite ispravak bilo kakvih netočnih ili nepotpunih osobnih podataka.
• Pravo na brisanje vaših osobnih podataka („pravo na zaborav“) – omogućuje Vam da zatražite brisanje ili uklanjanje osobnih podataka ako ti podaci više nisu potrebni za svrhu u koju su prikupljeni, ili ako ste povukli svoju privolu, ili ako ste dali prigovor na obradu vaših osobnih podataka ili ako obrada vaših osobnih podataka nije u skladu sa zakonom.
Pravo na ograničenje obrade – omogućuje vam da ograničite obradu vaših osobnih podataka, ukoliko osporavate točnost svojih osobnih podatak, ukoliko smatrate da je obrada vaših osobnih podataka nezakonita, te ukoliko ste uložili prigovor da obradu vaših osobnih podataka.
Obraditi vaše osobne podatke na kojima se oslanjaju na legitiman interes (ili one treće strane), a postoji nešto o vašoj situaciji koja vas želi prigovoriti obradi na tom terenu. Također imate pravo prigovora gdje obrađujemo vaše osobne podatke u svrhu izravnog marketinga.
• Pravo na prenosivost podataka- omogućuje Vam da zatražite vaše osobne podatke koje imamo o vama, te ih prenesete drugoj stranci (drugom voditelju obrade) ili zatražite da mi izravno prenesemo vaše podatke drugoj stranci (drugom voditelju obrade) ukoliko smo tehnički to u mogućnosti izvesti.
• Pravo na prigovor – omogućuje vam da uložite prigovor temeljem svoje posebne situacije na obradu vaših osobnih podataka, te se vaši osobni podaci više neće obrađivati osim ako ne dokažemo da postoje zakonski i legitimni razlozi zbog kojih je obrada vaših osobnih podataka nužna.

 

KAKO MOŽETE PRISTUPITI VAŠIM PODACIMA I IZVRŠITI PROMJENU PODATKA


Ako želite pregledati, potvrditi, ispraviti ili zatražiti brisanje vaših osobnih podataka, prigovoriti obradi vaših osobnih podataka ili zatražiti da kopiju vaših osobnih podataka prenesemo drugoj osobi, obratite nam se na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Ukoliko promijenite e- mail adresu, ili podatke potrebne za izvršenje dostave proizvoda iz vaše narudžbe, molimo Vas da nam izmijene podatke dostavite na e- mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Također imate pravo osobno zatražiti kopiju podataka koje imamo o vama.
Za pristup vašim osobnim podacima nećemo vam naplaćivati nikakvu naknadu. Međutim, možemo vam naplatiti razumnu naknadu ako je Vaš zahtjev pristup podacima neosnovan ili pretjeran. Također, u takvim situacijama možemo odbiti ispunjavanje vašeg zahtjeva.
Prilikom izvršavanja vašeg zahtjeva za pristupom informacijama možda ćemo morati zatražiti određene informacije od vas kako bismo mogli utvrditi vaš identitet i osigurati vaše pravo na pristup informacijama (ili na ostvarivanje bilo kojih drugih prava).
Ovo je još jedna odgovarajuća sigurnosna mjera kako bi se osiguralo da se osobni podaci ne otkrivaju osobama koje ih nemaju pravo primiti.

 

PRIVOLA (PISANA SUGLASNOST)


Ako ste u bilo kakvim okolnostima dali privolu (dobrovoljnu, nedvosmislenu izjavu ili potvrdu) na prikupljanje, obradu i prijenos osobnih podataka u određenu svrhu, imate pravo povući vašu privolu za tu specifičnu obradu u bilo kojem trenutku.
Kada primimo obavijest da ste povukli vašu privolu, više nećemo obrađivati vaše podatke u svrhe ili svrhe koje ste prvotno dogovorili, osim ako za to nemamo drugu legitimnu osnovu.
Vi odlučujete želite li ili ne želite primati informacije od nas. Ukoliko ne želite primati, obavijesti, novosti i sl. od nas, te ne želite da vaše podatke obrađujemo u marketinške svrhe, nemojte označiti kvačicom kučicu prilikom ostavljanja podataka kod završetka narudžbe ili prilikom primitka maila od nas u mailu označite da ne želite da vas više kontaktiramo.
Nećemo vam se obraćati u marketinške svrhe e-mailom, osim ako niste prethodno pristali na primanje obavijesti od nas.
Možete nas i kontaktirati putem e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. te promijeniti ili obrisati svoje marketinške postavke u bilo koje vrijeme.

 

MJERE PREDOSTROŽNOSTI ZA ZAŠTITU GUBITAKA, ZLOUPOTREBE ILI IZMJENE VAŠIH PODATAKA


Za osobne podatke smanjenog rizika koje skupljamo od vas (kao što je vaša adresa, e-mail adresa i sl.) koji se obično dostavljaju putem interneta, ne možemo jamčiti 100% sigurnost. Kao rezultat toga, u nastojanju da zaštitimo vaše osobne podatke, ne možemo jamčiti sigurnost bilo kakvih informacija koje nam šaljete, te to činite na vlastiti rizik.
Kada primimo Vaše podatke, nastojimo osigurati sigurnost na našim sustavima. Ukoliko ste odabrali korisničko ime i lozinku koja vam omogućuje pristup određenim dijelovima našeg web shopa, vi ste odgovorni za čuvanje tajnosti lozinke. Molimo vas da ne dijelite svoju lozinku s drugim osobama.

 

INTEGRACIJE NA WEB STRANICI

KOLAČIĆI


Naše WEB stranice koriste Kolačiće (cookies).

Kolačić je vrlo mala datoteka koja se pohranjuje na vaš uređaj kada posjetite web stranicu. Ove datoteke obično sadrže podatke poput naziva web mjesta i jedinstvenog korisničkog ID-a.
Kolačići se koriste u širokom rasponu svrha kao što je analiza web stranica - računajući posjetitelje i njihovo ponašanje, ciljano oglašavanje, snimanje korisničkih postavki ili za provjeru autentičnosti.
Budući da se kolačići mogu koristiti kao jedinstveni identifikator osobe, potrebno je upotrebu istog tretirati kao osobni podatak.
Kao korisnik naše WEB stranice imate mogućnost izbora želite li ili ne želite koristiti Kolačiće na našoj WEB stranici.
Postavljene Kolačiće također možete obrisati u bilo kojem trenutku.
Brisanjem i deaktiviranjem kolačića, možda sve funkcije naše web stranice vam neće biti raspoložive.

 

INTERNETSKE USLUGE


Na svojim WEB stranicama možemo integrirati ili koristiti integrirane komponente:

- Google AdSense

- Google Analytics

- Google AdWords

- Google+

Navedene usluge koristimo radi oglašavanja na web stranicama. Ove usluge mogu dopuštati ciljano usmjeravanje korisnika stranice, te provode praćenja putem web stranice kako bi omogućili statističke analize u svrhu praćenja posjeta našoj stranici, prometa na našoj web stranici, a sam tim nam pružaju izvještaje koji pokazuju aktivnosti naše web stranice. Isto tako upotrebom Google AdWordsa oglašavamo našu stranicu putem interneta ta korištenjem ostalih analitičkih usluga možemo vidjeti uspjeh neke naše kampanje na internetu.
Korištenjem naše web stranice putem jedne od navedenih usluga na svoje uređaje aktivirate Kolačić koji će omogućiti praćenje i generiranje nama potrebnih izvještaja o upotrebi naše web stranice.
Kolačić pohranjuje određene vaše osobne podatke, npr. koje ste sve internetske stranice posjetili, s koje IP adrese ste tu posjetu ostvarili. Svi ti podaci prenose se Google u Sjedinjene Američke Države te se tamo i pohranjuju.
Ukoliko želite možete u bilo kojem trenutku spriječiti postavljanje Kolačića na našoj WEB stranici, te ga izbrisati u bilo kojem trenutku.
Više o Googlovim pravilima privatnosti i podacima možete pogledati na www.policies.google.com/privacy.

 

PRAVO NA ŽALBU


Ukoliko niste zadovoljni s odredbama ove politike privatnosti, možete nas kontaktirati po pitanju zaštite podataka na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..
Imate pravo na žalbu u vezi našeg prikupljanja i korištenja Vaših osobnih podataka koju možete uputiti na adresu Agencija za zaštitu osobnih podataka, Martićeva ulica 14 HR - 10 000 Zagreb, Tel. 00385 (0)1 4609-000, Fax. 00385 (0)1 4609-099 e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

 

Izjava o sigurnosti online plaćanja

Pri plaćanju na našoj web trgovini koristite CorvusPay - napredni sustav za siguran prihvat platnih kartica putem interneta.

CorvusPay osigurava potpunu tajnost Vaših kartičnih podataka već od trenutka kada ih upišete u CorvusPay platni formular. Platni podaci prosljeđuju se šifrirano od Vašeg web preglednika do banke koja je izdala Vašu karticu. Naša trgovina nikada ne dolazi u kontakt s cjelovitim podacima o Vašoj platnoj kartici. Također, podaci su nedostupni čak i djelatnicima CorvusPay sustava. Izolirana jezgra samostalno prenosi i upravlja osjetljivim podacima, čuvajući ih pri tom potpuno sigurnima.

Formular za upis platnih podataka osiguran je SSL transportnom šifrom najveće pouzdanosti. Svi skladišteni podaci dodatno su zaštićeni šifriranjem, korištenjem kriptografskog uređaja certificiranog prema FIPS 140-2 Level 3 standardu. CorvusPay zadovoljava sve zahtjeve vezane uz sigurnost on-line plaćanja propisane od strane vodećih kartičnih brandova, odnosno posluje sukladno normi - PCI DSS Level 1 - najviši sigurnosni standard industrije platnih kartica. Pri plaćanju karticama uvrštenim u 3-D Secure program Vaša banka uz valjanost same kartice dodatno potvrđuje i Vaš identitet pomoću tokena ili lozinke.

Corvus Info sve prikupljene informacije smatra bankovnom tajnom i tretira ih u skladu s tim. Informacije se koriste isključivo u svrhe za koje su namijenjene. Vaši osjetljivi podaci u potpunosti su sigurni, a njihova privatnost zajamčena je najmodernijim zaštitnim mehanizmima. Prikupljaju se samo podaci nužni za obavljanje posla sukladno propisanim zahtjevnim procedurama za on-line plaćanje.

Sigurnosne kontrole i operativne procedure primijenjene na našu infrastrukturu osiguravaju trenutnu pouzdanost CorvusPay sustava. Uz to održavanjem stroge kontrole pristupa, redovitim praćenjem sigurnosti i dubinskim provjerama za sprječavanje ranjivosti mreže te planskim provođenjem odredbi o informacijskoj sigurnosti trajno održavaju i unaprjeđuju stupanj sigurnosti sustava zaštitom Vaših kartičnih podataka.

Hvala što koristite CorvusPay!

 

IZJAVA O PRIVATNOSTI 


Izjava o zaštiti i prikupljanju osobnih podataka

Obavezujemo se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, tako da prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o kupcima / korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informiramo kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito dajemo kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje.
Svi podaci o korisnicima strogo se čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi naši djelatnici i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Procreatio health j.d.o.o.  je sukladno čl. 18a Zakona o zaštiti osobnih podatka ("Narodne novine" br. 106/12) imenovala Službenika za zaštitu osobnih podataka .

Kontakt podaci Službenika za zaštitu osobnih podataka:

Emilia Džambo

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.,

Ažurirano: 24.05.2018